Viktor Hertén tog hem segern i Arctic Cat Cup


Efter många ”nära” blev det äntligen utdelning för finländaren Viktor Hertén i Arctic Cat Cup. Viktor tog hand om ledningen på första varvet och efter det var han egentligen aldrig hotad. Å andra sidan var tvåan John Stenberg, Lofsdalens SK, aldrig långt borta så det fanns inte plats får några misstag. På tredje plats körde Johan Lidman, Tväråns IF, in. En nöjdare bronsmedaljör har nog sällans setts då de två senaste åren varit tunga på grund av skada. Men nu är han tillbaka. Men som sagt vinnare i Open blev Viktor Hertén och det innebär att vandringspokalen Arctic Cat Cup blir kvar i Finland ett år till. Favoriten Oskar Norum var involverad i en krasch i semifinalen och tog sig tyvärr inte till final.

Samtliga finalresultat finns här

Stock
I klassen Stock svängde det fram och tillbaka men till slut lyckade Emil Harr, Gärgnäs MK, ta hem segern. En riktigt skön sådan också efter att ha varit på pallen i flera år. På andra plats körde Emil Hansson, Tväråns IF, in. Emil låg länge längst fram innan han fick släppa förstaplatsen. På bronsplats hittar vi Pär Vikman som kört bra i flera år nu men ända var en liten överraskning. Emil Harr vann alltså Stock och därmed fick han även utmärkelsen Janne Jacobs Memorial.

Dam Stock
I Damer Stock blev det dubbelseger för syskonen Renheim tävlandes för Lima MS. Marica vann som väntat mycket komfortabelt och Ronja lade i överväxeln till finaldagen och kunde köra in på silverplats. Marica blev dessutom den första att ta hem den nya utmärkelsen Snow Star Award. Efter en hel del krigande uppför startfältet körde Ellen Bäcke, SMK Ockelbo, in på en fin tredjeplats. En av favoriterna Emilia Dahlgren var inblandad i en krasch på första varvet men lyckades ändå köra till sig en fjärdeplats.

Ungdom 14-16
I Ungdom 14-16 hade vi stort favorittryck bland annat på Gustav Sahlsten och Tim Strandberg. Men båda vurpade bort sig i finalen och då klev Topi Posti från finland fram. Topi tog hem guldet före Emil Hägg, Tväråns IF, och William Svensson, Tavelsjö SK.

Ungdom 12-14
I Ungdom 12-14 blev det norskt på guldplats och finländskt på silverplats. Markus Nilsen från Norge vann före Otto Hyvärinen från finland. De hade bra fart på banan under finalen vilket gjorde att Nemo Fahlander, SMK Söderhamn hade svårt att hinna ifatt. Men en fin bronspeng blev det för Nemo.

Cat Attack
I den populära man-mot-man-tävlingen Cat Attack, där åtta utvalda förare tävlar mot varandra två och två i ett varv, blev det till slut Alexander Berglund, Bollnäs MK, som tog hem vinsten. Därmed tog Arctic Cat-teamet hem årets vinst.

Arctic Cat Cup anno 2017 bjöd på bra väder med bara några minusgrader och sol på söndagen, mycket publik och riktigt bra tävlingsbana. Vi tackar publik, sponsorer, förare, team, funktionärer och alla andra för årets tävling. Nu är skotercrossäsongen äntligen igång!