Riktig knattecross på Arctic Cat Cup

accknatte
För första gången på Arctic Cat Cup kommer framtidens skoterförare, knattecrossarna, få köra ett eget race och på en lite längre och mer teknisk bana än de är vana vid.

– På grund av det packade tidsschemat vi har under Arctic Cat Cup har det tidigare inte varit möjligt att erbjuda knattarna något annat än ett uppvisningsrace. Men nu kör vi vanligt skotercrosskval på fredag förmiddag och på eftermiddagen/kvällen blir det knatterace, Show från Oktan AB, autografskrivning och Cat attack-duell, säger Johan Olofsson som är arrangemangsansvarig.

Guldhjälmslicens
Knatteracebanan kommer att få mer karaktär som den hade vid Junior Super Sno-X som arrangerades på Stortorget i Östersund för några år sedan. Och eftersom banan blir mer avancerad så krävs det att deltagarna har Guldhjälmslicens.

– Barnen är ju det bästa vi har så därför vill vi ju att de är skyddade och försäkrade. Guldhjälmslicens kan man fråga om din lokala motorklubb kan erbjuda. Annars kommer vi att försöka göra det så enkelt som möjligt för deltagarna genom att erbjuda att ta Guldhjälmslicens i anslutning till tävlingen, säger Johan.

Anmälan
För anmälan till knatterace fredag 15 januari och anmälan till utbildning i Guldhjälmslicens, kontakta Johan Olofsson.

Mer info och kontaktuppgift till Johan hittar du här