Adam Renheim vinner Arctic Cat Cup

Adam Renheim vinner Arctic Cat Cup 2019. Det var dessutom hans tredje inteckning i vandringspriset och därmed får han behålla den stora bucklan (den sjunde i ordningen) för evigt.

Det var en speciell helg på många sätt. Först kom stormen Jan och ställde till oreda och resten av helgen bjöd på mulet, snö, blåst och en liten gnutta sol. De cirka 2 500 personerna som kommit till Gräfsåsen under helgen fick valuta för pengarna både vad det gäller väder och… Continue reading

Stormen Jan snodde vårt Vinterlekland!

🌬🌬🌬🌬🌬Stormen Jan drog förbi och tog med vårt lekland så tyvärr för alla barn blir det inget vinterlekland i år 😭😭😭😭😭
Men trots att vinterleklandet och Scandic Syd-kåtan blåste bort så kommer Sigge och Scandic Östersund Syd att finnas på plats för att grilla marshmallows under lördagen YIPPIE!!! Dessuom kommer Textron att ha testkörning av knatteskoter både lördag och söndag! 😍

Efter stormen Jans framfart med plusgrader och varma vindar så är det rejält isigt, hårt och halt… Continue reading

Trefaldiga WWC-mästarinnan Elina Öhman kör Arctic Cat Cup

3 dagar kvar. BOOOM! Då bjuder vi på ännu en bomb! Trefaldige Women´s World Cup-mästarinnan Elina Öhman kör Arctic Cat Cup 12-13 januari.

– Jag avslutade min professionella satsning i USA förra säsongen och även om jag fokuserar på andra saker så kommer jag dyka upp på tävlingsbanorna. Det blev ett litet infall för att suget blev för stort så jag ville väldigt gärna köra Arctic Cat Cup, säger Elina.

Elina kommer att köra en nyss uppackad Ski-Doo så vi… Continue reading

Femfaldige världsmästaren Adam Renheim till Arctic Cat Cup

Nu är det klart att den femfaldige världsmästaren i skotercross, Adam Renheim, kommer hem till Sverige för att delta i Arctic Cat Cup 12-13 januari. Adam tävlar vanligtvis som proffs i den amerikanska skotercross-serien och tog senast i helgen sin första seger i den stenhårda Pro-klassen.

Adam som kommer från Lima i Dalarna har varit den stora suveränen på hemmaplan de senaste åren. På meritlistan står bland annat hela fem stycken VM-guld i skotercross, tre SM-guld i skotercross, två SM-guld… Continue reading

Allstar Östersund Official Party Place

Allstar – The fabulous sportsbar är Arctic Cat Cups officiella party place under lördagskvällen 12 januari 2019 (naturligtvis har de öppet även fredag och söndag). Hos Allstar finns det fantastiskt god mat och dryck i en mysig sportsbar-miljö. Allstar hittar du vid Stjärntorget mitt i centrala Östersund.

Mer om Allstar Östersund här

Nytt i TR: Inga mekaniker och pallbockar till starten

För den som redan hunnit läsa TR så har de blivit uppdaterade från den 17 december. En ny regel inför den här säsongen är att mekaniker och pallbockar inte tillåts till startplatsen. I Arctic Cat Cups fall innebär det att all varmkörning och justeringar får göras i line-up och att mekaniker och pallbockar alltså inte får gå in genom insläppen till startplatsen. Den här nya regeln ska förhoppningsvis få saker och ting att gå betydligt snabbare mellan att förarna släpps… Continue reading

Anmälan till Pro Stock 120cc och Pro Stock 200cc är öppen

Nu kan även knatteklasserna Pro Stock 120cc och Pro Stock 200cc anmäla sig. För första gången i Europa i modern tid så integreras klasserna i själva tävlingen. Dock kommer de båda klasserna endast att köra på söndagen.

Det här är för de barn som kört race förut och är lite mera vana. Det här är mer av ett tävlingsformat än de race vi brukar arrangera. Östersunds SSK kommer att arrangera renodlade knatterace även under den här säsongen. Och de arrangemangen… Continue reading

Snöläget inför Arctic Cat Cup


Den ständiga frågan är naturligtvis: hur ser det ut med snö? Nu är det oftast lite tidigt att sia om det med drygt en månad kvar till den 47:e upplagan av Arctic Cat Cup. Men vi har ändå ställt frågan till Johan Olofsson som är tävlingsansvarig för Arctic Cat Cup.

– Läget just nu är att det finns ungefär en decimeter uppe på Gräfsåsen som bevisat är väldigt snösäkert jämfört med själva Östersund. Dessutom ser väderrapporterna riktigt bra ut just… Continue reading

Anmälan till Arctic Cat Cup 2019 öppnar fredag 7 december

Den 7 december klockan 09.00 öppnar anmälan till den 47:e upplagan av Arctic Cat Cup, Europas största skotercrosstävling. Detta gäller för klasserna Open, Stock, Dam Stock, Ungdom 14-16 och Ungdom 12-14. När det gäller de nya knatteklasserna 120 och 200 så återkommer vi med mer info hur anmälan dit går till.

Anmälan till Arctic Cat Cup 2019 görs via SVEMO TA

Länk till tilläggsregler (TR) finns här

DBC Sweden fixar priser till vinnarna i Charge Award

Vår nya samarbetspartner DBC Sweden går in med specialpriser till alla som tar starten Open, Stock, Dam, Ungdom 14-16 och Ungdom 12-14! Priserna heter Arctic Cat Cup Charge Award och går till den som som är snabbast till Charge Award-punkten på banan i respektive final.

DBC Sweden är en del av Duell med huvudkontor i Finland och är Nordens största distributör av tillbehör och reservdelar för MC, ATV och Snöskoter.

DBC Swedens webbplats

Vi bjuder på testkörning av knatteskoter!

Vår huvudsponsor Arctic Cat har tagits över av Textron och därför passar de på att bjuda barnen på en riktig smällkaramell till 2019-års Arctic Cat Cup.
De kommer att ha en Arctic Cat ZR120 och en Arctic Cat ZR200 på plats som barn får provköra! Textron/Arctic Cat fixar skotrarna och vi fixar en liten testbana.

– Vi vet att det här kommer vara ett mycket uppskattat arrangemang för alla barn. Det finns väl en viss risk att det kan bli… Continue reading

Scandic Östersund Syd erbjuder kanonpriser på boende


Vår partner Scandic Östersund Syd bjuder som vanligt på RIKTIGT prisvärda paket. Eller vad sägs om:

Boende 2 nätter (fredag 11 januari – söndag 13 januari) med middagsbuffé fredag och lördag
Enkelrum 2160 kronor per person
Del i dubbelrum 1340 kronor per person
Del i trebäddsrum 1132 kronor per person
Del i fyrbäddsrum 1030 kronor per person

Självklart ingår även då fri parkering, stor frukostbuffé, bastu, relax och fritt wifi.

Vid bokning ange koden ”Arctic Cat Cup 2019”.… Continue reading

Arctic Cat Cup 2019 körs helgen 12-13 januari


Så är det dags att spika datum för Europas största skotercrosstävling, Arctic Cat Cup, även 2019. Tävlingen körs lördag-söndag 12-13 januari. Det vill säga helgen efter trettonhelgen. Platsen blir som vanligt Gräfåsens skoterstadion strax utanför Östersund. Det är 47:e Arctic Cat Cup på raken som körs sedan tävlingen började som Sno-Tric Cup 1973.

– Vi hade ju en fantastisk vinter förra året och vi hoppas det blir något liknande. Tack vare all snö kunde vi bygga en riktigt bred och… Continue reading

Elias Ishoel blir första norrman att vinna Arctic Cat Cup

Elias Ishoel, NMK Oppdal, vinner Arctic Cat Cup 2018

Och då pratar vi första norrman att vinna den högsta klassen som just nu är Open och det är där man vinner själva Arctic Cat Cup-bucklan som är ett vandringspris. Och nu blir Elias historisk då han som förste norrman får sin inskription på bucklan. Det har varit två riktigt härliga dagar på Gräfsåsen med spännande racing där publiken dessutom fick se två stycken hemmavinster. Från samma familj dessutom. Niklas Höglund,… Continue reading

Sammanfattning Arctic Cat Cup lördag

Alexander Forsberg för hemmaklubben blev kvaletta i Ungdom 14-16

Alexander Forsberg för hemmaklubben blev kvaletta i Ungdom 14-16

Gnistrande vita träd, klarblå himmel, bred och snörik bana, snudd på värmande sol och strax under -15 grader. Med andra ord en helt perfekt vinterdag på Gräfsåsens skoterstadion. Tävlingsbanan är bland det bredaste som skådats och visade sig snabbt bli utslagsgivande.

Trots det fina vintervädret var det lite mindre publik på förmiddagen än vi är vana vid. Men de som fanns på plats fick se fantastisk skoterkörning, äta gott och uppleva… Continue reading

Scandic Östersund Syd bjuder på snölek och vintermys


Precis som de senaste åren kommer Scandic Östersund Syd finnas på plats med sin Scandic-kåta. Där arrangeras en massa aktiviteter för barn, bland annat snölek och så bjuder Sigge på varm saft och grillning av smaskiga marshmallows. Scandic-kåtan hittar du på Arctic Cat Cups marknadsområde.

Tisdag 9 januari 23.59 stänger anmälan


Som sagt tisdag den 9 januari klockan 23.59 stänger anmälan till årets Arctic Cat Cup. Så ska du vara med i Europas största skotercrosstävling så är det sista chansen att anmäla sig.

Och anmäler dig gör du som vanligt via SVEMO TA

Här är deltagarna som gör upp om Cat Attack 2018


Under söndagen kryddar vi finalheaten med en snabb och utslagsgivande Head2Head-tävling som vi kallar Cat Attack. Åtta förare tävlar mot varandra två mot två tills det står kvar en ensam vinnare. Vinnaren tar hem 5000 kronor. Fyra förare har huvudsponsorn Arctic Cat (KGK Motor) tagit ut och de andra fyra har Östersunds snöskoterklubb plockat ut bland lokala förare från Jämtland- Härjedalen.

Deltagare i Cat Attack 2018

Representanter för Team Arctic Cat

#29 – Balder Nääs – Team Walles MK –… Continue reading

Premiär Mini Stock 200


Söndag den 14 januari blir det racepremiär i Europa för de nya 200-kubiks knattemaskinerna från Arctic Cat och Yamaha. Det finns 12 platser för hugade deltagare och mer information och anmälan finns här

– Det går inte att understryka nog hur viktig den här 200-kubiksmaskinen är för att trygga skotercrossens framtid. Tidigare kunde barnen endast tävla på 120-kubiksmaskiner som oftast är för små redan för en nioåring och definitivt för en tioåring. Sedan måste barnen vänta tills de är 12… Continue reading

Sledstore – sveriges skönaste skoterbutik kommer till Arctic Cat Cup


På marknadsområdet kommer du bland annat att hitta Sledstore – sveriges skönaste skoterbutik som i vanliga fall bara finns på nätet. Nu kommer för att visa produkter och hitta på en massa annat spännande i sin monter på Arctic Cat Cup 2018.

– Vi är riktigt duktiga på marknadsföring online, men har varit sämre på att marknadsföra oss offline. I vår monter har vi tänkt visa upp utvalda produkter ur vårt sortiment samt ge besökarna en chans att träffa personerna… Continue reading

Första lastbilarna med snö kommer till Gråfsåsen


Idag tisdag 5 december körde de första lastbilarna med det vita guldet in till Gräfsåsen. Ute i god tid säger du? Ja med tanke på vintrarna i Östersund så tar vi inga chanser. Mer snö väntar i slutet av veckan!

Anmälan till Arctic Cat Cup 2018 öppnar 6 december 19.00


På onsdag 6 december klockan 19.00 kan du som vill köra Arctic Cat Cup den 13-14 januari 2018 gå in och anmäla dig.

Som vanligt så är det via SVEMO TA som du anmäler dig.

Klasser som kommer att köras är Open, Stock, Damer Stock, Ungdom 14-16 och Ungdom 12-14. Dessutom kommer det att köras ett särskilt minirace för den nya klassen Ministock 200 under söndagen. Vi återkommer när det går att anmäla sig till den.

Specialpris på boende hos Scandic Östersund Syd


Letar du efter bra boende på Arctic Cat Cup?

Scandic Östersund Syd erbjuder:

Boende fredag 12 januari till söndag 14 januari
Middagsbuffé både fredag och lördag.
Inklusive frukost, gratis parkering, fritt wifi samt bastu och gym.

Enkelrum: 2160 kronor per person
Del i dubbelrum: 1340 kronor per person
Del i trebäddsrum: 1132 kronor per person
Del i fyrbäddsrum: 1030 kronor per person

OBS! Ange bokningskod ”Arctic Cat Cup 2018” och koden är giltig till och med den 12 december, och… Continue reading

Första snön på Gräfsåsen, lagom till Skoterns dag!


Med mindre än tre månader kvar till Europas största skotercrosstävling, Arctic Cat Cup, så har den första snön fallit på Gräfsåsens skoterstadion.

– Det känns ju helt ok att det kommer snö, även om det är i så här små mängder. Till den 46:e upplagan av Arctic Cat Cup så hoppas jag ju såklart att det kommer mycket mer än så här och gärna redan i december. Vi vill ju ha vit jul och mycket snö på banan. De senaste… Continue reading

Arctic Cat Cup 2018 körs 13-14 januari


Efter många om och men är det nu klart med datum för Europas största och världens äldsta skotercrosstävling: Arctic Cat Cup. 2018-års upplaga är den 46:e tävlingen vilket betyder att den arrangerats varje år sedan 1973. Själva tävlingsplatsen, Gräfsåsens skoterstadion, är lika klassisk den. Alla tävlingar utom två har arrangerats på Östersunds snöskoterklubbs hemmaarena.

Anmälan på plats till Arctic Cat Cup görs fredag 12 januari och sedan körs kvalen lördag 13 januari och finaler söndag 14 januari.

På grund av… Continue reading

Viktor Hertén tog hem segern i Arctic Cat Cup


Efter många ”nära” blev det äntligen utdelning för finländaren Viktor Hertén i Arctic Cat Cup. Viktor tog hand om ledningen på första varvet och efter det var han egentligen aldrig hotad. Å andra sidan var tvåan John Stenberg, Lofsdalens SK, aldrig långt borta så det fanns inte plats får några misstag. På tredje plats körde Johan Lidman, Tväråns IF, in. En nöjdare bronsmedaljör har nog sällans setts då de två senaste åren varit tunga på grund av skada. Men… Continue reading

Fördel Oskar Norum efter kvaldagen

Det var en tekniskt krävande bana med mycket snö som mötte förarna i den 45:e upplagan av Arctic Cat Cup. Rejält gropigt redan från start gjorde också att antal olyckor hölls nere. Och tack vare det och endast två tjuvstarter på hela dagen hölls tidsschemat utan problem.

Open
Som förväntat handlade det väldigt mycket om Oskar Norum, Umeå AK som körde mycket övertygande och vann sina kvalheat. Oskar går in i semifinalen som kvaletta. Bakom Norum hittar vi den flygande… Continue reading

Info om Arctic Cat Cup 2017


Välkommen till den 45:e upplagan av Europas största och världens äldsta skotercrosstävling, Arctic Cat Cup. Här kommer lite samlad info om tävlingen.

Arctic Cat Cup 2017
Körs lördag 14 januari (kval) och söndag 15 januari (finaler).

Plats
Tävlingen körs på anrika Gräfsåsens skoterstadion strax öster om Östersund. Från Östersund kör väg 87 mot Sollefteå någon km tills en skylt visar ÖSSK Skoterstadion, där tar ni av till höger. Under tävlingsdagen är vägen enkelriktad in mot Gräfsåsen. Anvisningar för att köra… Continue reading

Dubbelt Finland i Arctic Cat Cup 2016

akivinnarepokal
Efter två rafflande tävlingsdagar på Gräfsåsen i Östersund blev det till slut Aki Pihlaja från Finland som fick höja den prestigefyllda pokalen. Det efter att han haft ledningen ifrån början till slut i Openklassen på den tuffa tävlingsbanan. Därmed blev Aki också den första utlandsfödda segraren i Openklassen sedan Janne Tapio (också Finland) vann 2007.

Open
David Reponen var efter sina två kvalsegrar och vinsten i duellen Cat Attack storfavorit till segern. Men i finalen seglade Aki Pihlaja, Finland snabbt… Continue reading

David Reponen vinner Cat Attack 2016

acccatattack
Det blev David Reponen som drog det längsta strået i Cat Attack och blev därmed 10.000:- rikare. David väg till vinsten var att han först slog ut Marcus Johansson och sedan Nisse Kjellström. I finalen fick han möta Marcus Dorsch som ersatte skadade Marcus Ogemar Hellgren. Dorsch tog sig nästan hela vägen på sin reservplats men blev alltså stoppad av David Reponen.

Kvaldagen är avklarad

accdag1
Så var första delen av Arctic Cat Cup färdig. Det har varit en riktigt fin tävlingsdag med undantag av några olyckor. Mest noterbar är att hemmaföraren och regerande världmästaren, Marcus Oge Ogemar Hellgren, skadade sig ordentligt i dagens absolut sista heat. Hur illa han skadat sig återstår att se men han kommer inte att köra final. Årets första tävling bjuder naturligtvis på både väntade resultat men även på stora överraskningar.

Open
I största klassen övertygade David Reponen med två mycket… Continue reading

En dag kvar till Europas största skotercrosstävling!

acc1
Så var det dan före braaapardan. Just nu körs det in fantastiska mängder snö på Gräfsåsen. Det hänger snö och frost i träden och det kommer bli klart till halvklart. Fredagen blir lite kyligare men som vi nämnt förut kan det vara 5-10 grader varmare uppe på Gräfsåsen.

Biljettpriser
Biljettpriser är 50:- på fredagen och på lördag 100:- för vuxna, 50:- för ungdom 10-16 år och barn upp till 10 år går in gratis. Vid entrén kan du betala kontant… Continue reading

Väderläget inför Arctic Cat Cup 15-16 januari

acc2Och så kommer en väderprognos inför Arctic Cat Cup.

Fredag 15 januari
Bjuder på klart väder och till en början drygt -20 grader. Men då ska man veta att just nu är mellan 5-10 grader varmare uppe på Gräfsåsen jämfört med vad det är nere i Östersund.
Mot eftermiddagen och kvällen stiger temperaturen till -15.

Lördag 16 januari
Ser ut att bjuda på en härlig vinterdag. Temperatur på runt -10, halvklart, och gnistrande vit snö på Gräfsåsen.

Välkommen till 44:e… Continue reading

Bankettbiljetter och Afterparty på Marité

accbankettLördag 16 januari blir det stor prisutdelning på Stortorget centralt i Östersund. Bara ett stenkast därifrån i Östersunds hamn ligger restaurang Marité. Där blir det bankettmiddag från klockan 19.00. Biljetterna kostar 250 kronor styck och det är först till kvarn som gäller. Mejla Johan Olofsson för att boka biljetter.
Klockan 22.00 slår dörrarna upp för alla andra utan bankettbiljett. Då är det gratis inträde för de som har med sig Arctic Cat Cup-programmet.

Välkommen till en fantastisk helg i Östersund!!!

Biljettpriser under Arctic Cat Cup 2016

ACC3

Betalningssätt är kontant och möjlighet att använda Swish

Fredag 15 januari
Entré: 50:-
Program 20:-

Lördag 16 januari 
Entré vuxen: 100:-
Ungdom 10-16 år: 50:-
Barn upp till 10 år: Gratis
Program: 20:-

Prisutdelning Stortorget Gratis entré och gratis fika!

Dessa möter varandra i Cat Attack!

acc4
Förut presenterade vi vilka förare som är inbjudna att köra Cat Attack under Akt 2 på fredagens Arctic Cat Cup. Nu avslöjar vi vilka som möter varandra:

Heat 1
Marcus Johansson, Östersunds SSK vs David Reponen, Storumans SK

Heat 2
Albin Lundqvist, Arvidsjaurs MS vs Nisse Kjellström, Team Walles MK

Heat 3
Alexander Berglund, Bollnäs MK vs Filip Eriksson, Storumans SK

Heat 4
Marcus Ogemar Hellgren, Östersunds SSK vs Balder Nääs, Team Walles MK

 

Snön vräker ner över Östersund och Gräfsåsen

acc5
Just nu vräker det ner snö i Östersund och det beräknas inte sluta förrän på tisdag förmiddag. Det kommer alltså att bli gott om snö på tävlingsbanan.

Välkommen till Arctic Cat Cup nr 44 den 15-16 januari 2016!

ACC6
Årets Arctic Cat Cup körs under fredag 15 januari och lördag 16 januari. Arrangemanget är uppdelat i fyra stycken akter:
Akt 1
Kvalkörning Arctic Cat Cup med första start 9.30, paus cirka 12.00 och avslut cirka 15.00.

Akt 2
Svedea Knatterace start 18.00, Cat Attack Head2Head-race start cirka 20.30, Oktan FSX-Show och autografskrivning cirka 21.00

Akt 3
Semifinaler och finaler Arctic Cat Cup start 9.30, Oktan FSX-Show cirka 12.00, Scandic Syd Lekland hela dagen.

Akt 4
Prisutdelning Stortorget Östersund City… Continue reading

Kan Marcus eller Marcus ordna en hemmavinst till Östersunds SSK?

marcusmarcus
Två av förarna som har mycket stor chans att ta sig hela vägen upp i toppen av pallen i Open är regerande världsmästaren Marcus ”Oge” Ogemar Hellgren och före detta svenska mästaren Marcus Johansson. Båda tävlar för Östersunds snöskoterklubb. Under klubbens och Arctic Cat Cups långa historia så är det faktiskt bara en enda hemmaförare som vunnit högsta priset i största klassen i Arctic Cat Cup. Den bedriften stod Leif Olausson för 1979 och då hette tävlingen Aktiv Cup. Är… Continue reading

Jimmy Olsson från rackartygarna uppträder på Stortorget

jimmyolsson
Lördag 16 januari klockan 18.00 blir det stor prisutdelning på Stortorget i centrala Östersund. Vi bjuder dessutom på fika, autografskrivning och Show av Jimmy Olsson från rackartygarna!
Missa inte detta!!!

Foto från www.jimmyolsson.se

Snöläget för Arctic Cat Cup 2016

acc9
Frågan med stort F, hur är snöläget inför Arctic Cat Cup egentligen?

– Ja det kunde naturligtvis vara bättre. Det har inte kommit särskilt mycket snö i Östersund. Men det finns ändå tillräckligt på planer och snötipp för att tävlingen redan nu ska vara säkerställd. Dessutom väntas mer snö framåt helgen och till veckan, säger Johan Olofsson som är arrangemangsansvarig.

Inga problem att få till den 44:e upplagan av Arctic Cat Cup med andra ord. Välkommen till Östersund 15-16 januari 2016.

Sveriges coolaste grill/tv!

acc15
Vi har inte gjort några större undersökningar men är ändå rätt säkra att vi har en av Sveriges coolaste grill/tv-combo. Dryridge Design står för den maffiga skapelsen som både mättar och förnöjer. Men Scaniagrillen är ju bara ett av inslagen för att hålla alla mätta under Arctic Cat Cup. Vi har ju fler grillar och kiosk på området och naturligtvis restaurangen i Yamaha Center-ladan. I år kommer den dessutom att var utbyggd med tält för att få plats med ännu fler hungriga gäster.

Gott Nytt År önskar Arctic Cat Cup

acc16
Så drar det ihop sig till ett nytt spännande skotercross år. 2016 står för dörren och med det hoppas vi även att det ska ramla ner lite snö i Östersund. Just nu är det bara barmark, frost och is men väderrapporterna ser lovande ut än så länge. Kylan ska hålla i sig och det väntas nederbörd redan till helgen och till veckan.

Vi från Arctic Cat Cup och Östersunds snöskoterklubb vill passa på att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!!!

Prisutdelning på Stortorget kl 18 den 16 januari

acc17
Prisutdelningen under Arctic Cat Cup 2016 kommer inte att ske på Gräfsåsen. Den kommer istället att ske på Stortorget mitt i Östersund! Vinnarna får åka kortege till Stortorget och där väntar bland annat Show och fika för de som samlats. Prisutdelningen startar klockan 18 lördag 16 januari. Missa inte detta!!!

Scandic Syd bjuder på Lekland och bra boendepriser

acc18
Precis som förra året kommer Scandic Östersund Syd att finnas på plats och bjuda barnen på Lekland. Det kommer att finnas på plats fredag kväll och lördag dag. Missa inte chansen att träffa Sigge alla barn!

Dessutom bjuder Scandic Östersund Syd på riktigt bra boendepriser. Inte alltför många rum kvar nu så först till kvarn.

Fantastiskt Arctic Cat Cup-erbjudande från
Scandic Östersund Syd:

Erbjuder boende två nätter inkl. middag med livemusik fredagkväll enligt nedan priser för förare och publik:

Boende… Continue reading

Följ Arctic Cat Cup på instagram och facebook

accpåinsta
Du vet väl om att förutom att få nyheter och annan smått och gått här på www.arcticcatcup.se även finns på andra ställen. På vårt instagramkonto @arcticcatcup hittar du coola bilder och på vårt facebookkonto www.facebook.com/arcticcatcup läggs det ut både nyheter bilder och video. Så in och följ oss på instagram och facebook.

Åtta dagar kvar tills anmälan stänger

20anmälan
Idag är det 20 dagar kvar till Arctic Cat Cup 2016 drar igång. Och det är bara åtta dagar kvar tills anmälan stänger. Måndag den 4 januari är den sista dagen som det går att anmäla sig så ni som ännu inte anmält sig bör passa på att göra det så fort som möjligt.

Förarna för Cat Attack 2016 är utsedda

catattack
Ett av de stora inslagen på fredag eftermiddag under Arctic Cat Cup 15 januari är Cat Attack. Det är en utslagstävling där åtta förare möts två och två och där vinnaren går vidare. Till slut kommer det bara finnas en kvar och den tar hem rubbet.

Och de inbjudna förarna är:

Marcus Ogemar Hellgren, Östersunds SSK, Lynx
David Reponen, Storumans SK, Arctic Cat
Marcus Johansson, Östersunds SSK, Polaris
Albin Lundqvist, Arvidsjaurs MS, Arctic Cat
Nisse Kjellström, Team Walles… Continue reading

30 DAGAR KVAR!

30
Nu är det bara 30 dagar kvar till Arctic Cat Cup 2016 så då gäller det att anmäla sig till knattecross, junior- och seniorklasser och naturligtvis börja boka boende.
Kval förmiddag fredag 15 januari och knattecross, head 2 head och FSX show från Oktan AB på kvällen. Dessutom för alla barn finns Scandic Syd på plats med sin kåta och lekland.
Lördag blir det finaler och FSX show från Oktan AB på förmiddagen och klockan 18 blir det stor prisutdelning… Continue reading

Riktig knattecross på Arctic Cat Cup

accknatte
För första gången på Arctic Cat Cup kommer framtidens skoterförare, knattecrossarna, få köra ett eget race och på en lite längre och mer teknisk bana än de är vana vid.

– På grund av det packade tidsschemat vi har under Arctic Cat Cup har det tidigare inte varit möjligt att erbjuda knattarna något annat än ett uppvisningsrace. Men nu kör vi vanligt skotercrosskval på fredag förmiddag och på eftermiddagen/kvällen blir det knatterace, Show från Oktan AB, autografskrivning och Cat attack-duell,… Continue reading

Anmälan öppnar 2 december kl. 08.00

acc nyhetsbild mall

Datum för anmälan till Arctic Cat Cup 2016 öppnar onsdag 2 december klockan 08.00. Anledning till det sena datumet är att SVEMO:s licensår börjar först 1 december.

Nytt upplägg gillas av våra samarbetspartners

balder

Det nya upplägget att dela upp Arctic Cat Cup i fyra akter har visat sig fått ett positivt mottagande av våra samarbetspartners.

– Ja lanseringen av ett nytt upplägg var givetvis förenad med en viss oro, erkänner Johan Olofsson som är arrangemangsansvarig för Arctic Cat Cup. Men jag kan med rent samvete säga att vi har en situation idag som vi aldrig tidigare upplevt. Det genomslag som det nya upplägget har innebär att vi har fler samarbetspartners på plats… Continue reading

Den bokningsbara depån är fullbokad

depa

Den bokningsbara depån är nu helt fullbokad! Det innebär att vi stängt den bokningen och det innebär att alla besökare på Arctic Cat Cup kommer ha ett maffigt depåområde att besöka.

Skotercross intar centrala Östersund

stortorget2

Ja vad gjorde egentligen Anna, Johan och Peter på Stortorget i Östersund? Jo, diskuterade årets nyhet med prisutdelning på Stortorget lördag 15 januari kl 18.00! Och lita på att det kommer märkas i centrala Östersund att det är Europas största och världens äldsta skotertävling på G. Anna säger:

Vi ser fram emot att hälsa 44 årets upplaga av Arctic Cat Cup välkomna till Östersund igen. Det är otroligt glädjande att ha ett sånt traditionsfullt arrangemang som lockar både internationella… Continue reading

Anna, Johan och Peter på Stortorget

stortorget

Vad gör Destination Östersunds VD Anna Wersén, Arctic Cat Cups arrangemangsansvarige Johan Olofsson och KGK Motors Affärsenhetschef Peter Söderhäll tillsammans på Stortorget i Östersund??? Stay tuned. Nästa vecka kommer svaret!!!

Team Luva Motor- och Fritid Mora

teamluvamora

Det är inte varje dag vi kan presentera ett nytt team inom skotercrossen, och definitivt inte ett som enbart består av tjejer som dessutom alla ska köra Arctic Cat!
Jeanette Skoog, Emma Haltorp och Elin Sandgren kommer att tävla för Luva Motor- och Fritid i Mora i vinter.

Foto: Magnus Kvick

Arctic Cat Cup #44 körs 15-16 januari 2016

accdatum

Sådär. Äntligen är det dags att börja räkna ner till Europas största och världens äldsta skotercrosstävling. Bara 115 dagar kvar till vi officiellt sparkar gång tävlingssäsongen för snöskoter i Europa. Tävlingen körs 15-16 januari 2016 och vi går tillbaka till fredag-lördag.

Fredag förmiddag kör vi kval och klockan 18 körs fullstort knatterace med kval och finaler.

Lördag är det som vanligt finaler men prisutdelningen ordnas på Stortorget klockan 18. Efter det så är det bankett på Marité