Info om Arctic Cat Cup 2017


Välkommen till den 45:e upplagan av Europas största och världens äldsta skotercrosstävling, Arctic Cat Cup. Här kommer lite samlad info om tävlingen.

Arctic Cat Cup 2017
Körs lördag 14 januari (kval) och söndag 15 januari (finaler).

Plats
Tävlingen körs på anrika Gräfsåsens skoterstadion strax öster om Östersund. Från Östersund kör väg 87 mot Sollefteå någon km tills en skylt visar ÖSSK Skoterstadion, där tar ni av till höger. Under tävlingsdagen är vägen enkelriktad in mot Gräfsåsen. Anvisningar för att köra ut från tävlingsområdet finns på plats. Karta över området finns här

Biljettpris
100 kr för vuxen.
50 kr för barn och ungdom 10-16 år.
Gratis inträde för barn upp till 10 år.
Gratis parkering.
Program 20 kr.

Tider
Första start för lördagens kvalheat är 9.30, första start för söndagens finaldag är 9.30. Båda dagarna är det paus cirka 12.00. Cat Attack körs på söndag cirka 11.30.

Mat
Det finns grillar på området som säljer hamburgare, kaffe och läsk. Dessutom finns kiosk och en restaurang där det finns kaffe, läsk, gobitar och gulaschsoppa.

Klasser
Open (trimmat), Stock (standard), Damer Stock (standard och endast kvinnor för köra den klassen), Ungdom 14-16, Ungdom 12-14.

Cat Attack
En minitävling där åtta utvalda förare tävlar två och två tills det återstår en vinnare. Förarna kör en kort sekvens på banan så det kommer att gå undan!!!

Sjukvårdare
Finns på plats vid sekretariatet på den västra sidan av banan. Ambulans syns tydligt.

Startlista
Finns här

Webbsändning och liveuppdatering
MittMedia i form av ÖP-TV kommer att eftersända finalerna på söndag. Liveresultat kan du följa på www.arcticcatcup.se och via RaceMonitors app för telefoner och surfplattor.

Prisutdelning
Efter varje finalheat blir det prisutdelning direkt på Arctic Cat Cup-hoppet precis utanför marknadsområdet.

Karta över området
Finns här