Adam Renheim vinner Arctic Cat Cup

Adam Renheim vinner Arctic Cat Cup 2019. Det var dessutom hans tredje inteckning i vandringspriset och därmed får han behålla den stora bucklan (den sjunde i ordningen) för evigt.

Det var en speciell helg på många sätt. Först kom stormen Jan och ställde till oreda och resten av helgen bjöd på mulet, snö, blåst och en liten gnutta sol. De cirka 2 500 personerna som kommit till Gräfsåsen under helgen fick valuta för pengarna både vad det gäller väder och racing.

De stora dragplåstren till tävlingen var förstås femfaldige världsmästaren Adam Renheim och trefaldiga Women´s World Cup-mästaren Elina Öhman. Och båda höll för favoritskapet utan någon tvekan. Även om Adam i sitt första kvalheat var sist ut från starten så var det sedan idel vinster. Adam vann alltså Open och Elina vann Stock.

I Stock var det däremot Gustav Sahlsten som tog ledningen och han höll den ganska länge innan han gjorde en upptäcktsresa på sidan av banan. Istället kunde Oskar Englund ta hem Stock hårt uppvaktad av Pär Vikman.

I Ungdom 14-16 var Nemo Fahlander omutlig och kunde vinna ganska komfortabelt och i Ungdom 12-14 blev det norsk vinst då Jan Even Romsdal vann.

Open
1. Adam Renheim – Lima MS – Ski-Doo
2. Emil Harr – Gargnäs MK – Ski-Doo
3. Oskar Norum – Umeå AK – Polaris

Stock
1. Oskar Englund – Njurunda MK – Lynx
2. Pär Vikman – Malmfältens MCK – Arctic Cat
3. Edvin Hamberg – Lycksele MK – Lynx

Dam Stock
1. Elina Öhman – Tväråns IF – Ski-Doo
2. Wilma Jonsson – Storumans SK – Ski-Doo
3. Elvira Lindh – Borlänge SSK – Arctic Cat

Ungdom 14-16
1. Nemo Fahlander – Team Walles MK – Arctic Cat
2. Örjan Aune – NMK Gaula – Lynx
3. Alfred Gunnarsson – Team Walles MK – Lynx

Ungdom 12-14
1. Jan Even Romsdal – Alta MSK – Arctic Cat
2. Olle Sahlström – Västerås MK – Ski-Doo
3. Oskari Laamanen – KKMKK – Lynx